Spokojenost

  • 1.12.2014
  • admin

Kdybych se vás zeptala, co máte rádi a jaké pocity při tom prožíváte, každý z vás bude mít svůj jedinečný prožitek.

Někdo si třeba vzpomene na to, jak má rád bramborové placky a pocit slasti, když je může jíst holýma rukama a olizovat si prsty. Jiný bude vyprávět o tom, jak má rád řízení auta a pocit vzrušení z rychlé jízdy. Někdo má rád procházky v lese a pocit naprostého klidu při šumění lesa…

Já mám ráda prázdnou mysl, kterou navozuji zapojením všech smyslů – mám zapálenou svíčku, v aromalampě bergamot, hraji Einaudiho a přitom si vychutnávám kvalitní červené víno. Tato událost ve mně vzbuzuje pocit pohody a naprostého klidu.

Přemýšlejme o chvilkách této úžasné přítomnosti. Užijme si všechny pocity toho být naplno naživu a prožijme tyto pocity v těle právě teď. Získáme intenzivní prožitek.

Proč je to v našem životě tak důležité?

Intenzivní prožitek si můžeme kdykoliv přivolat znovu.

Třeba v době, kdy už nám není zrovna nejlépe, dokonce se cítíme mizerně, někdo nás zklamal, něco se nepovedlo, věci nejdou tak, jak si zrovna představujeme….

Přivolejme si pak náš intenzivní prožitek zpátky, rázem si uvědomíme, že je něco, co nám přináší radost do života a navozuje pocit štěstí….a pak s větší lehkostí přijímáme všechny podoby života.

Možná se tomu říká spokojenost…